Vestäjien toiminta

Vestäjien hallitus

Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys Vestäjät ry:n puheenjohtajana jatkaa kaudella 2024-2025 Riikkamaria Korhonen. Muut hallituksen jäsenet ovat varapuheenjohtaja Anne Karjula, sihteeri ja tiedottaja Riikka Viinikanoja ja Kirjakantin tuottaja ja taiteellinen johtaja Sari Siltavuori.

Vestäjät ry:n perustama Sanataidekoulu Aapeli jatkaa työtään Pohjois-Savon sanataideverkoston kehittäjänä.  Aapelin kotisivuilta Toimintakartta kohdasta löydät terkempaa tiedoa Aapelin toiminnasta.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Vestäjien Minna C -työpajat tulevat taas Minna Canthin syntymäpäivän viikolla 12. Tarkemmat tiedot ajankohdasta, paikasta ja sisällöstä Vestäjien somekanavissa Instagramissa ja Facebookissa.

Vestäjien pajat keväällä 2024:

Pajat käynnistävät toimintansa alkuvuodesta. Tarkista pajatilanne ja tule mukaan!

Proosapaja 1 kokoontuu Pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 16.30-18.30, tarkat päivämäärät saat pajavetäjä Marjo Kaikkoselta, marjo.kaikkonen(at)hotmail.fi. Paja on täynnä.

Proosapaja 2 kokoontu kerran kuussa ryhmän kesken sovittuna ajankohtana. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset pajan yhtyshenkilölle Kaisa Törmäselle, kaisa.tormanen(at)hotmail.com. Mukaan mahtuu vielä uusia!

Runopajan kokoontuu Pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17-19, tarkat päivämäärät saat pajavetäjä Taisto Leppäsaarelta ja Esko Lovénilta. Mukaan mahtuu vielä muutama! Lisätietoja: taistoleppasaari(at)gmail.com

Torstain tarinat -paja kokoontuu kerran kuussa torstaisin klo 16.30-18.30. Tarkat päivämäärät ja tiedon paikasta saat pajan vetäjältä Leena Jokimaalta. Muutama mahtuu vielä mukaan. Lisätietoja: leena(at)jokimaa.fi

Kirjakantti 2024 -kirjallisuustapahtuman suunnittelu käynnistyy yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman teema ja nimi julkaistaan kevään edetessä.

Vestäjien Tasan-hanke

Vestäjät polkaisivat kesällä 2023 käyntiin kaksi vuotisen Tasan-hankkeen Taiteen edistämiskeskuksen Hama-avustuksella. Kulttuuri-, taide- ja kirjallisuuslähtöiseen hankkeeseen valitaan kolme kuntaa, joiden asukkaiden ja paikallisten toimijoiden kanssa tuotetaan yhdessä tehden kylätapahtumia ja pilotoidaan hybriditoimintamalli.

Paikallisuus, osallisuus ja yhteistyö ammattitaiteilijoiden kanssa luo uudenlaista toimintakulttuuria mm. kirjailijavierailuja ja kirjallisuustyöpajoja ajatellen, kun tuottamisessa huomioidaan etäosallistumisen mahdollisuus. Tasan-hanke kannustaa, rohkaisee ja opastaa yhteisen tekemisen myötä paikallisia toimijiota digitaalisten mahdollisuuksien haltuunottamisessa tapahtumia tuottaessa tai vaikka kylien toiminnan esittelyssä. Tasan-hankkeen kylät ovat mukana myös Kirjakantti-tapahtumissa vuosina 2023 ja 2024.

Tasan-hankeessa työskentelee kaksi taiteilijaa, tuottaja ja digiosaaja. Hankkeen koordinoinnista vastaa Sari Siltavuori.