Vestäjät + Kirjastokahvila = KIRJAKAHVILA

Kirjakahvilat keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.00 Kuopion pääkirjaston kahvilassa:

Ke 1.11. Sanataidekoulu Aapeli, Anne Karjula: Nuorten sanataide
Marja-Leena Tiainen: Kirjailijan työstä ja kirjojen synnystä

Ke 29.11. Sanna-Leena Knuuttila puhuu selkokirjoista ja niiden tekemisestä. Hän esittelee oman selkokirjansa Ne lensivät tästä yli.
Tatu Kokko kertoo Rob McCool ja Kirottu metsä -nuortenkirjasta ja Maaria Leinosen Nuoruuden runoja 1952 -runokokoelmasta

Tervetuloa!

Huom: Suunnittelemme kevätkauden ohjelmaa, kirjailijat sekä kirjoista tai kirjoittamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat ilmoittautua esiintyjiksi viestillä Riitta Helena Myöhäselle tai Marja-Liisa Vilhuselle. Ilmoittautumisen voi tehdä myös kirjakahvilassa.

Proosaa, elämäntarinaa ja runoa kirjoittamaan tekstipajoissa!

Tekstipajat järjestetään Snellman-kesäyliopiston tiloissa, Haapaniemenkatu 40 C 1.  Osallistuminen tekstipajoihin on ilmaista Vestäjien jäsenille, muille 5 € / kerta.

Runopaja kokoontuu jälleen syksyllä 2017, tarjolla on vertaistukea runoiluun ja runoilevaa seuraa. Tuo omat runosi luettavaksi pajaan ja tule kuuntelemaan toisten runoja. Juttelemme runoudesta ja kirjoittamisesta. Runopaja kokoontuu keskiviikkoisin 16.30 – 18.00 13.9., 18.10., 15.11. ja itsenäisyyspäivän vuoksi tiistaina 5.12.
Kysymykset ja tiedustelut pajasta Niina Räsäseltä osoitteessa frickeon(at)gmail.com .

Proosan ystävien tekstipaja kokoontuu samoin jälleen syksyllä kerran kuussa, keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.00. Proosapaja kokoontuu 20.9., 22.11. ja 13.12.  Snellman-kesäyliopistolla, 25.10. kokoontuminen poikkeuksellisesti Myllyssä Puijonkatu 26, 3. krs.
Pajan vetäjä on Marjo Kaikkonen, tiedustelut sähköpostilla marjo.kaikkonen(at)hotmail.fi.

Elämäntarinapaja aloittaa syksyn keskiviikkokokoontumiset tutustumiskerralla 7.9. Lue lisää elämäntarinapajasta Vinkki-sivulta.
Seuraavat elämäntarinapajat 21.9., 19.10., 16.11. ja 21.12.
Pajan vetäjänä on Leena Jokimaa.

Sanataidekoulu Aapeli :

Sanataidekoulu Aapeli juhlii 5-vuotista taivaltaan koko vuoden mittaisella yhteisöteoksella

Vestäjät ry:n Sanataidekoulu Aapeli juhlistaa 5-vuotista taivaltaan koko vuoden kestävän yhteisöteoksen äärellä. Teoksen toteutuksen mahdollistaa Lastenkulttuurikeskus Lastu ja mukana on myös muita Aapelin vakiintuneita yhteistyökumppaneita. Maailman paras napa –yhteisöteos on saanut nimensä Hannele Huovin saman nimisestä sadusta, joka inspiroi kehumaan ja antamaan kiitosta lähimmäisille. Teos on myös osa valtakunnallista Suomi 100 yhdessä –teemaa.

Teoksessa kirjastot eri puolilla Pohjois-Savoa nostavat esille lasten vanhempien kirjoittamia kehu-kortteja sekä lasten huovuttamia ”Maailman parhaita napoja”. Teoksen juuret ovat Lastun, Aapelin ja Kuopion kaupungin syksyllä 2016 aloittaneessa Taidetaikurit –kerhotoiminnassa.

Yhteisöteoksen vaiheita voi seurata Sanataidekoulu Aapelin ja Lastenkulttuurikeskus Lastun verkkosivuilla sekä facebookissa:

www.sanataidekouluaapeli.fi

http://www.lastu.fi

https://www.facebook.com/sanataidekouluaapeli