Minna Canthin päivänä ma 19.3.2018 klo 12.00-16.00
3. sananvapausseminaari 

Kuopion kaupungintalon juhlasali, Tulliportinkatu 31, Kuopio. Vapaa pääsy.
Järjestäjinä Kuopion kaupunki, Itä-Suomen yliopisto, Savon Sanomat, Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli, Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen Kuopion osasto ry.
Lisätietoja ja ohjelma täällä.

Runo-musiikki –kohtaaminen Soi itkuni liina

Runot Seija Hämäläinen ja Leena Raveikko
Musiikki Silja Kallio (kantele) ja Paula Salosaari (sello)
Klo 14 alkaen lauantaisin:  24.3.2018 Ramin konditoria, 7.4.2018 Korttelimuseo, 28.4.2018 Pääkirjasto

Vestäjät + Kirjastokahvila = KIRJAKAHVILA

Seuraavat kevätkauden kirjakahvilat Kuopion pääkirjaston kahvilassa keskiviikkoisin 4.4. ja 9.5. klo 16.30 – 18.00. Esitysten sijoittelun palapeli on alkuvaiheessa, muutama pala on paikallaan.
4.4. Riitta Kylänpää: Pentti Linkola, HUOM poikkeuksellinen alkamisaika jo klo 16.00
9.5. Tuija Ruuskanen: Unelmien rannalla -runokirja ja AP Kivinen esittää runoja, Tsernobylin kissat -runokirja

Kirjailijat sekä kirjoista tai kirjoittamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat ilmoittautua esiintyjiksi viestillä Riitta Helena Myöhäselle tai Marja-Liisa Vilhuselle. Ilmoittautumisen voi tehdä myös kirjakahvilassa.

Kuva-albumi viime kevään ja kuluneen syksyn Kirjakahviloista Marja-Liisa Vilhusen sivulla täällä.

Proosaa, elämäntarinaa ja runoa kirjoittamaan tekstipajoissa!

Tekstipajat järjestetään Snellman-kesäyliopiston tiloissa, Haapaniemenkatu 40 C 1.  Osallistuminen tekstipajoihin on ilmaista Vestäjien jäsenille, muille 5 € / kerta.

Runopaja kokoontuu jälleen keväällä 2018, tarjolla on vertaistukea runoiluun ja runoilevaa seuraa. Tuo omat runosi luettavaksi pajaan ja tule kuuntelemaan toisten runoja. Juttelemme runoudesta ja kirjoittamisesta. Runopaja kokoontuu keskiviikkoisin seuraavaksi 11.4.  ja 30.5. klo 16.30 – 18.30 Snellman kesäyliopiston tiloissa.
Kysymykset ja tiedustelut pajasta Niina Räsäseltä osoitteessa frickeon(at)gmail.com .
Huom: runopajaan haussa vetäjä syksylle 2018, lisätietoja Niinalta.

Proosan ystävien tekstipaja kokoontuu samoin jälleen keväällä kerran kuussa, keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.00. Kevään seuraavat päivämäärät ovat  28.3., 25.4. ja 23.5.
Tekstipaja on tällä hetkellä täynnä, lisätietoja pajan vetäjältä Marjo Kaikkoselta sähköpostilla marjo.kaikkonen(at)hotmail.fi .

Elämätarinapaja kokoontuu myös keväällä torstaisin klo 16.30 – 18.30 osoitteessa Niiralankatu 15 (Turo-talo), katutaso, kerhohuoneisto. Seuraavat tapaamispäivät ovat 15.3., 19.4. ja 17.5. Pajan vetäjän Leena Jokimaan tavoitat puh. 0400-402 496 tai leena(at)jokimaa.fi . Lue lisää elämäntarinapajasta Vinkki-sivulta.

Vestäjien vuosikokous pidettiin 27.2.

Vestäjien vuosikokous pidettiin Snellman kesäyliopiston tiloissa 27.2. Tietoa kokouksesta tulossa näille sivuille lähiaikoina.

Sanataidekoulu Aapeli :

Sanataidekoulu Aapelin kevätlukukausi alkoi vauhdikkaasti Suuri Lukuseikkailu-näyttelyn tiimoilta. Valtakunnallinen näyttely oli esillä Kuopion korttelimuseolla joulukuusta 2017 tammikuun 2018 lopppuun. Kuopion korttelimuseo ja Lastenkulttuurikeskus Lastu yhdessä Aapelin kanssa räätälöi tapahtumaan erilaisia työpajoja ja tapahtumia, jotka yhdessä näyttelyn kanssa keräsivät lastenkirjallisuuden äärelle kahden kuukauden aikana monituhatpäisen joukon. Myös Vestäjien kirjakahvila kokoontui tammikuussa näyttelyn upeissa puitteissa nostaen esille ihania satumuistoja.

Keväällä sanataiteillaan niin sanataideryhmissä kuin tapahtumissakin. Minnan syntymäpäiviä vietetään nuorten kanssa runopuulaaki-hengessä tehden yhdessä yläkoululaisten kanssa vaikuttavaa ”rähinärunoutta”. Myös kesään valmistautuminen on aloitettu, ja kesän leiriohjelma julkaistaan pikapuolin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tarkkailkaapa siis Aapelin verkkosivuilta, milloin kesä kolkuttaa ovelle…

http://www.lastu.fi

https://www.facebook.com/sanataidekouluaapeli