Vestäjät + Kirjastokahvila = KIRJAKAHVILA

Kirjakahvila ke 17.1.2018 poikkeuksellisesti Kuopion Korttelimuseossa (ei kahvilan palveluja) Sanataidekoulu Aapeli: Lapsuuden satumuistot.
Illassa muistelemme millaiset sadut ovat vaikuttaneet meihin lapsena ja millaisia muistoja ne pitävät sisällään. Mikä satu lohdutti ja mikä avasi mielikuvituksen lukot? Mikä saduista kiehtoi niin, että se piti kuulla aina yhä uudelleen? Tuo oma satumuistosi mukaan yhteiseen keskusteluun! Tervetuloa!

Seuraavat kevätkauden kirjakahvilat Kuopion pääkirjaston kahvilassa keskiviikkoisin 7.2., 7.3., 4.4. ja 9.5. klo 16.30 – 18.00. Esitysten sijoittelun palapeli on alkuvaiheessa, muutama pala on paikallaan.
7.2. Rauno Jääskeläinen: Pajarin nyrkki,
9.5. AP Kivinen esittää runoja
Kevään Kirjakahviloissa myös mm. Tanja Kaarlela kertoo kirjallisuusterapiasta. Kirjat: Saara, Menneen talven lumi, Lasissa on tyttö ja Noutaja.
Tuija Ruuskanen: Unelmien rannalla -runokirja. Seija Hämäläinen: Amateur. Lisäksi yksi kirjailija vahvistaa tulonsa myöhemmässä vaiheessa.

Huom: Suunnittelemme kevätkauden ohjelmaa, kirjailijat sekä kirjoista tai kirjoittamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat ilmoittautua esiintyjiksi viestillä Riitta Helena Myöhäselle tai Marja-Liisa Vilhuselle. Ilmoittautumisen voi tehdä myös kirjakahvilassa.

Kuva-albumi viime kevään ja kuluneen syksyn Kirjakahviloista Marja-Liisa Vilhusen sivulla täällä.

Kirjakantti pidetty 24.-26.11.2017: Tarinan syrjässä

Kiitos kaikille osallistuneille, ensi vuonna uudestaan!

Yhä nähtävillä Jorma ”Jope” Pitkäsen 70-vuotisjuhlanäyttely, Kuopion kaupunginkirjaston lainasusalissa 2.11. – 15.12. 2017.
Kanttia kanssa! -sanataidenäyttelyt Iisalmen, Siilinjärven ja Kuopion pääkirjastojen lastenosastoilla viikolla 47.

Proosaa, elämäntarinaa ja runoa kirjoittamaan tekstipajoissa!

Tekstipajat järjestetään Snellman-kesäyliopiston tiloissa, Haapaniemenkatu 40 C 1.  Osallistuminen tekstipajoihin on ilmaista Vestäjien jäsenille, muille 5 € / kerta.

Runopaja kokoontuu jälleen syksyllä 2017, tarjolla on vertaistukea runoiluun ja runoilevaa seuraa. Tuo omat runosi luettavaksi pajaan ja tule kuuntelemaan toisten runoja. Juttelemme runoudesta ja kirjoittamisesta. Runopaja kokoontuu keskiviikkoisin 16.30 – 18.00 seuraavan kerran itsenäisyyspäivän vuoksi tiistaina 5.12.
Kysymykset ja tiedustelut pajasta Niina Räsäseltä osoitteessa frickeon(at)gmail.com .

Proosan ystävien tekstipaja kokoontuu samoin jälleen syksyllä kerran kuussa, keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.00. Proosapaja kokoontuu taas 13.12.  Snellman-kesäyliopistolla.
Pajan vetäjä on Marjo Kaikkonen, tiedustelut sähköpostilla marjo.kaikkonen(at)hotmail.fi.

Seuraava elämäntarinapaja 21.12. Lue lisää elämäntarinapajasta Vinkki-sivulta.
Pajan vetäjänä on Leena Jokimaa.

Sanataidekoulu Aapeli :

Sanataidekoulu Aapeli on monessa mukana loppuvuodesta. Suurimmat ponnistukset tehtiin ensi Kirjakantissa sekä tehdään vielä Suuren lukuseikkailun äärellä vuodenvaihteen molemmin puolin. Tule mukaan tapahtumiin ja piipahda Suuressa lukuseikkailussa sekä uusien että nostalgisten satukuvien äärellä!

Aapeli suosittelee merkkaamaan kalenteriin jo 17.1. klo 16.30 jolloin Vestäjien kirjakahvila vierailee Korttelimuseolla Suuri lukuseikkailu -näyttelyssä. Siellä jaamme yhdessä kokemuksiamme satujen äärellä niin lapsina, vanhempina, opettajina kuin pappoina & mummoinakin.

Suuri lukuseikkailu -näyttely on Lukukeskuksen ja Lastenkirjainstituutin tuottama valtakunnallinen lastenkirjallisuuden kuvitusnäyttely, joka nostaa nähtäväksi upean kokoelman suomalaisten kuvittajien satukuvia. Suuren lukuseikkailun satumatka Kuopion Korttelimuseolla alkaa 1.12.2017 ja se jatkuu aina 31.1.2018 saakka.

Suuri lukuseikkailu saapuu ilahduttamaan pohjoissavolaisia lastenkirjallisuuden ystäviä joulukuussa!

Valtakunnallinen koko vuoden Suomea kiertänyt Suuri lukuseikkailu -näyttely rantautuu kiertueensa päätteeksi Kuopion korttelimuseoon. 2.12.2017 yleisölle avautuvan näyttelyn ympärillä pyörii hauska sanataidesutke, kun Lastenkulttuurikeskus Lastu & Sanataidekoulu Aapeli kutsuvat yhteistyössä Korttelimuseon kanssa lapsia ja aikuisia näyttelystä inspiraatiota ammentaviin työpajoihin. Avajaisia vietetään Pikku Kakkosen satutunnin merkeissä 1.12.2017 klo 10.00. Itsenäisyyspäivän etkoja juhlistetaan 5.12 työpajoilla, 12.12 kuullaan Peteliuksen iltasatu ja 13.12 kutsutaan isät ja pojat lukemaan yhdessä kirjailija Tatu Kokon kanssa! Tammikuun ohjelmasta tarkempia tietoja vuoden alussa, kun Pakkaspäivien puuhat ovat selvillä.

www.sanataidekouluaapeli.fi

http://www.lastu.fi

https://www.facebook.com/sanataidekouluaapeli