Lähiajan tapahtumia

Vestäjät + Kirjastokahvila = KIRJAKAHVILA 

Tervetuloa Kirjakahvilaan Kuopion pääkirjaston kirjastokahvilaan Zarianneen alla mainittuina keskiviikkoina klo 16.30-18.00.

Syksyn seuraavat kirjastokahvilat:

ke 3.10.2018 Kirsi Pehkonen: tietokirja Käsikirjoituksesta kirjaksi – miten kirjailijat muokkaavat tekstiään, sekä romaani Jylhäsalmella salamoi, itäsuomalaista maalaisromantiikkaa

ke 31.10.2018 Arvo Tuominen: Sankarikaupunki Pietari, Karjala – koko tarina

ke 28.11.2018 Laura Salama: Kiitoskirjeitä, Ruukkiseikkailu -lastenkirja

Kirjailijat sekä kirjoista tai kirjoittamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat ilmoittautua esiintyjiksi kevään 2019 kirjakahviloihin viestillä Riitta Helena Myöhäselle tai Marja-Liisa Vilhuselle. Ilmoittautumisen voi tehdä myös kirjakahvilassa.

Kuva-albumi Kirjakahviloista Marja-Liisa Vilhusen sivulla täällä.

Proosaa, elämäntarinaa ja runoa kirjoittamaan tekstipajoissa!

Tekstipajat järjestetään Snellman-kesäyliopiston tiloissa, Haapaniemenkatu 40 C 1.  Osallistuminen tekstipajoihin on ilmaista Vestäjien jäsenille, muille 5 € / kerta. Kokoontumispäivät päivittyvät tänne piakkoin.

Tule mukaan Vestäjien elämätarinapajaan. Sinulta ei vaadita muuta kuin innostusta kirjoittaa elämäsi tarinaa tai tarinoita elämästäsi.
Elämätarinapaja kokoontuu syksyllä torstaisin klo 16.30 – 18.30 osoitteessa Niiralankatu 15 (Turo-talo), katutaso, kerhohuoneisto. Tapaamispäivät ovat 6.9., 4.10., 25.10., 22.11. ja 13.12.
Pajan vetäjän Leena Jokimaan tavoitat puh. 0400-402 496 tai leena(at)jokimaa.fi

Myös runopajan aikataulu päivittyy piakkoin.

Autotalliteatterin valokuvanäyttely

MINÄKUVA – SINÄ ITSE
valikoima elämänvälähdyksiä
kuvia – tekstejä – ääntä
Kehäkatu 11 Kuopion Niiralassa
Vielä muutaman viikon ajan on mahdollisuus saada henkilölkohtainen näyttö, yksin tai ryhmittäin.

Sanataidekoulu Aapeli :

Sanataidekoulu Aapelin kevätlukukausi alkoi vauhdikkaasti Suuri Lukuseikkailu-näyttelyn tiimoilta. Valtakunnallinen näyttely oli esillä Kuopion korttelimuseolla joulukuusta 2017 tammikuun 2018 lopppuun. Kuopion korttelimuseo ja Lastenkulttuurikeskus Lastu yhdessä Aapelin kanssa räätälöi tapahtumaan erilaisia työpajoja ja tapahtumia, jotka yhdessä näyttelyn kanssa keräsivät lastenkirjallisuuden äärelle kahden kuukauden aikana monituhatpäisen joukon. Myös Vestäjien kirjakahvila kokoontui tammikuussa näyttelyn upeissa puitteissa nostaen esille ihania satumuistoja.

Keväällä sanataiteillaan niin sanataideryhmissä kuin tapahtumissakin. Minnan syntymäpäiviä vietetään nuorten kanssa runopuulaaki-hengessä tehden yhdessä yläkoululaisten kanssa vaikuttavaa ”rähinärunoutta”. Myös kesään valmistautuminen on aloitettu, ja kesän leiriohjelma julkaistaan pikapuolin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tarkkailkaapa siis Aapelin verkkosivuilta, milloin kesä kolkuttaa ovelle…

Sanataidekoulu Aapeli

Lastu

https://www.facebook.com/sanataidekouluaapeli