Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE TOUKOKUU 2020

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä kevään 2020 viimeinen jäsenkirje, seuraava ilmestyy elo-syyskuussa. Toki kesän aikana Vestäjiltä saattaa tupsahtaa sähköpostiin tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja kuulumisista, sikäli kun kerrottavaa ilmenee. Niitä päivitetään myös Vestäjien Facebook-sivuille ja www.vestajat.fi -kotisivuille.

Kirjakantti 2020 marraskuussa

Seuraavan Kirjakantti-tapahtuman suunnittelutyö marraskuulle 2020 on jo käynnissä. Tapahtuman teema koettelee Rajoja, tavalla tai toisella.

Ohjelmasta, teemasta ja kirjailijavieraista tarkempaa kerrottavaa syksyllä.
Mikäli kokoontuminen on alkutalvella yhä rajoitettua, Kirjakantti pyritään tuomaan yleisön nähtäväksi ja kuultavaksi vähintään etäyhteyksien välityksellä.

Kirjoittajapajojen toiminta

Poikkeusolot ovat muovanneet myös Vestäjien kirjoittajapajojen toimintaa.

Proosapaja on toiminut etänä sähköpostiversiona ja WhatsApp-ryhmänä. Huhtikuun runopaja pidettiin nettipajana, mikä osoittautui kokonaisuutena niin antoisaksi, että nettipaja uusitaan toukokuun aikana.

Elämäntarinapaja aloittaa syksyllä neljännen toimintavuotensa ja lähettää terveisensä syksyä ajatellen: ”Meillä on katto korkealla (4,5 metriä) ja pöydät voimme asetella väljästi ja jättää reilusti tilaa istujien väliin. Milloin kirjoittaminen ei kesällä maistu, kannattaa lukea, lukea, lukea!”

Pajatoiminta jää toukokuun lopussa kesätauolle. Syksyn pajoista tiedotetaan syyskauden ensimmäisessä jäsenkirjeessä.

Pajanvetäjien kirjoitusvinkkejä kesään

Tekisi niin mieli kirjoittaa, mutta mitä kirjoittaisi?

Tässä kevätlahjana kolme ”kirjoitustehtävää” Vestäjien pajojen hengessä, omaksi iloksi ja kirjoitusharjoitukseksi:

1. Koronaraapale. Raapaleen mitta on sata sanaa + otsikko, usein se alkaa ja loppuu ilman selittelyjä, menee suoraan tilanteeseen tai asiaan. Kirjoita tasan sadan sanan mittainen tilanne, tarina tai tapaus, joka liittyy koronaan tavalla tai toisella.

2. Kuvittele varpaasi paikkaan, jossa ne tykkäävät olla. Kirjoita muutaman rivin runo, loppusoinnuilla tai vapaamuotoisesti, kertojana sinä tai varpaat.

3. Mitä lapsuudessa tehtiin keväisin ulkona? Mitä leikittiin tai rakenneltiin? Missä käytiin, kenen kanssa? Mitä oli yllä? Miltä tuoksui, mitä ääniä kuului? Kirjoita lyhyt kuvaus kevätulkoilusta omassa lapsuudessasi.

Runoja ympäristölle, Lahden Runomaratonin hanke

Lahden Runomaraton on käynnistänyt ”Runoja ympäristölle” -hankkeen. Sen
tavoitteena on koota suomenkielisiä runoja ja aforismeja, joiden avulla
voidaan edistää puhtaan ympäristön tavoitteita. Kuka tahansa voi osallistua hankkeeseen. Runojen keruuaika on 1.5. – 30.8.2020. 

Tarkemmat ohjeet Runomaratonin sivuilla http://runomaraton.fi/wp-content/uploads/2020/04/Runojen-keruu-2020-saannot-ja-ohjeistus-1.pdf

Kirjoituskilpailuja

Meneillään olevia kirjoituskilpailuja koottu mm. tälle sivulle:

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma

Tiistaina 12.5. alkaa virtuaalinen Kirjoittaja-tapahtuma, jossa mm. kustannustoimittajat kertovat työstään ja vastaavat heille lähetettyihin kysymyksiin, saadaan vinkkejä aloittelevalle dekkaristille ja tietysti kuullaan kirjailijoiden kertovan työstään.

Lisätietoa tapahtuman blogista

ja facebook-sivuilta https://www.facebook.com/Virtuaalinen-KIRJOITTAJA-tapahtuma-111704757191776/

Vestäjien julkaisuja ja nettisivuja

Vestäjien nettisivuille on koottu tietoja Vestäjien jäsenten julkaisuista: https://www.vestajat.fi/julkaisut/ . Onko Sinulla julkaisuja listaan lisättäväksi? Lähetä julkaisun tiedot sähköpostiin vestajat@gmail.com tai kirsipe@hotmail.fi .

Myös jäsenten nettisivuja ja blogeja löydät kätevästi Vestäjien nettisivulta, https://www.vestajat.fi/jasenten_sivuja/ . Em. sähköpostiosoitteisiin voit vinkata omat sivusi mukaan.

Terveyttä, lukemisen ja kirjoittamisen iloa
sekä leppoisia kesäsäitä toivotellen

Vestäjät ry hallitus
vestajat@gmail.com
www.vestajat.fi