Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS

VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE Syyskuu 2021

Valot,
varjot,
toistaan
seuraa.
Kumpaakaan
ei voi olla
ilman
toistaan.
Kunpa
pimeimpänä
hetkenä
muistaisit,
toinen
aina
toista
seuraa.
Soile Poutiainen

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä syyskuun jäsenkirjeessä asiaa mm. kirjallisuustapahtuma Kirjakantista ja muista
ajankohtaisista tapahtumista. Kuulumisia päivitetään myös Vestäjien Facebook-sivuille ja
www.vestajat.fi -kotisivuille.

Kirjoittamisen perusopintoja tarjolla Kuopiossa

Snellman-kesäyliopistossa on nyt tarjolla avointa yliopisto-opetusta kaikille kirjoittamisesta
kiinnostuneille (vastaava yliopisto Jyväskylän yliopisto). Opetus järjestetään sekä lähiopetuksena Kuopiossa että verkko-opetuksena.


Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma 2021

Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma järjestetään tänä vuonna 19.11.–21.11. teemalla Faktan ja Fiktionraja. Tapahtumapaikkana on Kuopio, mutta Kirjakantin etkoja päästään viettämään jo torstaina

18.11. Iisalmen kirjastolla. Lasten ja nuorten Kirjakantissa luvassa mm. Kirja astuu ulos kansistaan -elämystila, kirjailijahaastatteluja ja työpajoja tapahtumapaikkoina Kuopio ja Maaninka.

Tarkemmasta ohjelmasta ja aikatauluista tiedotetaan seuraavissa jäsenkirjeissä.

Matka- ja liftaustarinakilpailun palkitsemistilaisuus


Matka- ja liftaustarinakilpailun palkitsemistilaisuus järjestettiin 4.9.2021 Hyvinkään pääkirjastossa. Kirjoituskilpailuaika oli 30.10.2020–30.6.2021. Kilpailu oli kaikille avoin. Teksti sai olla runoa tai proosaa, faktaa tai fiktiota. Tehtävänannossa painotettiin mieleen jäävintä matkamuistoa.

Kisaan saapui määräaikaan mennessä kymmeniä kirjoituksia, joista 6 tekstiä palkittiin: 3
kunniamainintaa ja 3 finaalisijaa, joissa mukana Vestäjien Stina Kuha.
Onnittelut Stinalle hyvästä menestyksestä!

Runo tai aforismi jäsenkirjeen alkuun?

Vestäjien jäsenkirjeen alussa julkaistaan jäsenen kirjoittama runo tai aforismi – voisiko seuraavan jäsenkirjeen aloitusteksti olla Sinun? 

Lähetä sähköpostiin vestajat@gmail.com enintään 15 riviä (säettä) pitkä itse kirjoittamasi runo tai aforismi. Julkaistava teksti arvotaan aina siihen mennessä saapuneista. Teksti julkaistaan Vestäjien jäsenkirjeessä, mahdolliseen muuhun käyttöön pyydetään erikseen lupa. Tekstin mukana julkaistaan tekijän nimi tai kirjoittajan niin halutessa nimimerkki. Julkaisemisesta ei makseta korvausta.

Julkaisut Vestäjien nettisivuille

Ilmestyykö Sinulta omakustanteena tai kustantajan kautta teos? Laita viestiä osoitteeseen vestajat@gmail.com , niin se liitetään pitkään listaan Vestäjien julkaisuja. Löydät julkaisut Vestäjien nettisivuilla täältä: https://www.vestajat.fi/julkaisut/

Pian tulossa uusi sähköposti Vestäjiltä, kokouskutsu vuosikokoukseen. Kirjoittamisen ja lukemisen rauhaa sitä odotellessa, 

Vestäjät ry hallitus