Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE TAMMIKUU 202
1

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS

VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE TAMMIKUU 2021

Kivistä

Onko se pahasta,

jos kivi paikaltaan vierii?

Onko se hyvästä,

jos kivi paikallaan pysyy?

Huolettomasti potkimme kiviä,

muutamme maailmaa.

Kuka kiven liikettä seuraisi?

Arepas

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä vuoden 2021 ensimmäinen jäsenkirje. Ajankohtaisia kuulumisia päivitetään myös Vestäjien Facebook-sivuille ja www.vestajat.fi -kotisivuille.

Vestäjien vuosikokous 2021

Vuosikokous pidetään arki-iltana maaliskuussa viikolla 12, päivämäärä tarkentuu lähempänä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille sähköpostissa, toki kokoustiedot ovat mukana myös seuraavassa jäsenkirjeessä helmi-maaliskuun vaihteessa.

On vielä liian aikaista arvioida, salliiko koronatilanne kokouksen järjestämisen kasvotusten paikan päällä vaiko vain etänä. Joka tapauksessa kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä, olipa tilaisuus lähi- tai etäkokous. Etäyhteyslinkki ja tarkemmat tiedot kokoukseen osallistumisesta kokouskutsussa ja seuraavassa jäsenkirjeessä.

Kirjoittajapajojen toiminta

Poikkeusolot muovaavat edelleen Vestäjien kirjoittajapajojen toimintaa.

Proosapajan on tarkoitus kokoontua tammi-toukokuussa joka kuun viimeisenä keskiviikkona, 27.1. alkaen. Riippuu koronatilanteesta, tapahtuvatko tapaamiset SnellmanEdun tiloissa osoitteessa Haapaniemenkatu 40 C 1 vai verkossa sähköpostitse.

Noudatamme turvaohjeita maskien, etäisyyksien ja käsidesien suhteen.

Ryhmä on edelleen täynnä. Vetäjänä Marjo Kaikkonen, marjo.kaikkonen (at) hotmail.fi

Elämäntarinapaja kokoontui jo ensimmäisen kerran Nuutin päivänä 13.1. ja kokoontuu helmikuusta lähtien torstaisin klo 16.30-19.00 osoitteessa Niiralankatu 15 (Turo-talo), katutaso, kerhohuoneisto.

Tiloissa meidän on helppo huolehtia turvaväleistä. Lisäksi käytämme maskeja tai visiirejä sekä luonnollisesti pesemme käsiämme.

Tapaamispäivät ovat 11.2., 18.3., 15.4., 20.5.2021. (Paja on täynnä). Elämäntarinapajan vetäjän Leena Jokimaan tavoitat puh. 0400-402 496 tai leena(at)jokimaa.fi

Runopaja jatkuu etänä, kevätkauden seuraavat runojen lähetyspäivämäärät 17.2. ja 17.3. Vetäjänä Kirsi-Marja Myöhänen, kirsi-marja (at) myohanen.net

Kirjoituskilpailuja

Menossa ovat viimeiset hetket osallistua Kouvolan Dekkaripäivien novellikilpailuun vuodelle 2021 otsikolla Näkymätön vihollinen. Kilpailuaikaa on 31.1.2021 saakka. Lisätietoja http://www.dekkaripaivat.fi/node/948

Aitostory -kirjoituskilpailussa etsitään viihdyttäviä ja kiinnostavia tarinoita erityisesti ajatellen ääni- ja e-kirjoja sekä elokuvia ja tv-sarjoja. Kilpailuun ei lähetetä kokonaista käsikirjoitusta, vaan logline, 1 – 2 sivun synopsis ja n 40 liuskan näyte. Deadline on 13.2.2021. Lisätietoja https://www.aitomedia.fi/single-post/aito-media-ja-storytel-yhteistyossa-aitostory-kirjoituskilpailu-alkaa-tanaan

Suomen Sukututkimusseura julistaa kirjoituskilpailun Sukutarinakilpailu 2021. Kilpailulla etsitään asiakirja-aineistoon, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita, jotka kertovat henkilöiden ja perheiden vaiheista. Sukutarinoissa voi olla myös fiktiivisiä piirteitä, vaikka ne kertovat historiallisista henkilöistä ja todellisista tapahtumista. Kirjoittaja voi itse valita tarinansa näkökulman, tyylin ja luonteen.

Kilpailuun tarkoitetut tarinat lähetetään 11.1.–29.8.2021 sähköpostitse osoitteeseen sukutarinakilpailu@genealogia.fi

Lisätietoja https://www.genealogia.fi/sukutarina-kilpailu

Nova 2021 on aloitteleville kirjoittajille suunnattu palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu. Kisa on tarkoitettu kirjoittajille, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa kaunokirjallista teostaan (julkaisut antologiassa tai omakustanteet eivät ole este osallistumiselle).
Lisätietoja Turun Science  http://www.tsfs.fi/?toiminta/nova.html

Jo 65. kerran järjestettävä J. H. Erkon kirjoituskilpailu on jälleen käynnissä. Kilpailun tekstilaji on vuonna 2021 runous, osallistua voivat 1991 tai myöhemmin syntyneet. Rahapalkintojen lisäksi kilpailussa sijoittuneille ja kunniamaininnan saaneille tarjotaan palkinnoksi kirjoittajakurssi Suomen Nuoriso-opistolla Mikkelissä alkuvuodesta 2022.
Lisätietoja http://erkonkilpailu.net/

Poliittinen runo NYT! kilpailun deadline on 30.4.2021. Säveltäjä Markus Fagerudd säveltää yhden runoista, ja sen esittävät KOM-teatterin kuoro ja orkesteri juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 24.11.2021. Tilaisuudessa myös julkistetaan muut voittajat sekä parhaista runoista koottu antologia. Osallistuminen postitse.
Lisätietoja KOM-teatterin sivuilla https://www.kom-teatteri.fi/runokilpailu.html

Aforismiyhdistys järjestää jo toisen kerran Mirkka Rekola -aforismikilpailun. Kolmen vuoden välein järjestettävässä kilpailussa etsitään hiottuja aforismikäsikirjoituksia. Kilpailu on avoin kaikille, deadline 31.7.2021. Voittajat julkistetaan 18.4.2022.
Lisätietoja https://aforismiyhdistys.fi/mirkka-rekola-kilpailu-on-avattu/

Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Kilpailun teemana on raja, deadline 30.4.2021. Lisätietoja https://www.kotka.fi/vapaa-aika/kulttuuri-ja-tapahtumapalvelut/uusi-suomalainen-essee-kirjoituskilpailu-saannot/

Alkuvuoden apurahahakuja

Tammi-helmikuussa ovat haettavina Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahat tieteen ja taiteen harjoittajille. Pohjoissavolaiset suuntaavat hakunsa pääsääntöisesti Pohjois-Savon rahastolle.
Hakuohjeet ja lisätietoja https://skr.fi/apurahat/tammikuun-haku-maakuntarahastot
Huom: Kaikkien maakuntarahastojen yhteinen apurahainfo järjestetään verkossa Zoom-linkin kautta torstaina 28.1.2021 klo 13.00–15.00. Varsinkin aloitteleva hakija saa infossa paljon käytännön ohjeistusta.
Linkki infoon lisätään edellä mainitulle sivulle lähempänä tilaisuutta.

Taiteenedistämiskeskuksen alueiden apurahahaku on tänä keväänä avoinna 15.2. – 15.3.2021. Lisätietoa lähempänä hakuajan alkua Pohjois-Savon taidetoimikunnan sivulla https://www.taike.fi/fi/web/pohjois-savo/apurahat-ja-avustukset

Olvi-säätiön kevään apurahahaku on käynnistynyt vuoden alussa ja päättyy 31.3.2021. Lisää hakuehdoista ja -kohteista https://www.olvisaatio.fi/apurahat/kohteet/

Koko vuoden kattavan apurahan hakijan vuosikalenterin löydät esimerkiksi Kirjailijaliiton (kaikille avoimilla) sivuilla https://kirjailijaliitto.fi/kirjailijalle/apurahat/

Vestäjien julkaisuja ja nettisivuja

Vestäjien nettisivuille on koottu tietoja Vestäjien jäsenten julkaisuista: https://www.vestajat.fi/julkaisut/ . Onko Sinulla julkaisuja listaan lisättäväksi? Lähetä julkaisun tiedot sähköpostiin vestajat@gmail.com tai kirsipe@hotmail.fi .

Lumisen talven iloa toivotellen

Vestäjät ry hallitus

vestajat@gmail.com

www.vestajat.fi