Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE SYYSKUU 2020

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä syksyn 2020 ensimmäinen jäsenkirje. Ajankohtaisia kuulumisia päivitetään myös Vestäjien Facebook-sivuille ja www.vestajat.fi -kotisivuille.

Kirjakantti 2020

Marraskuulle suunnitellun Kirjakantti-tapahtuman toteuttamisen edellytyksiä arvioidaan parhaillaan, järjestelytyöryhmä tekee lopullisen päätöksen syyskuun puolivälin jälkeen. Viranomaisten ohjeita pandemian suhteen seurataan, ja tilanteesta tehdään huolellinen kokonaisarviointi.

Kirjoittajapajojen toiminta

Poikkeusolot ovat muovanneet myös Vestäjien kirjoittajapajojen toimintaa. Keväällä pajoja pidettiin eri keinoin etänä, syksyn tullen on valmistauduttu sekä kasvokkain että etänä työskentelyyn.

Proosapajan kokoontumispaikka- ja ajat tälle syksylle ovat vielä avoinna, tietoa tulossa lähiaikoina. Aiemmin on toimittu SnellmanEDUn tiloissa Haapaniemenkatu 40 C 1. Paja on edelleen täynnä. Vetäjänä Marjo Kaikkonen, marjo.kaikkonen (at) hotmail.fi

Elämäntarinapaja kokoontuu syksyllä 2020 torstaisin klo 16.30-18.30 osoitteessa Niiralankatu 15 (Turo-talo), katutaso, kerhohuoneisto. Tapaamispäivät ovat 3.9., 24.9., 15.10., 5.11., 26.11. ja 17.12. Pajan vetäjän Leena Jokimaan tavoitat puh. 0400-402 496 tai leena (at) jokimaa.fi

Runopaja toimii keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.30 alkaen 16.9. Siitä eteenpäin seuraavat runopajapäivät 14.10., 11.11. ja 9.12. Runopaja aloittaa toimintansa joko SnellmanEDUn Saima-tilassa (Haapaniemenkatu 40 C 1) tai etänä. Vetäjä Kirsi-Marja Myöhänen, kirsi-marja (at) myohanen.net

Kirjoituskilpailuja

KAPINARUNO 2020 – Millainen on tämän päivän kapinaruno? Kapinaruno vastaa kysymykseen, mikä on pielessä ja epäoikeudenmukaista. Se kapinoi väärää vallankäyttöä vastaan ja osoittaa kohti tilanteita, joissa kansalaisten oikeuksista on pidettävä parempaa huolta. Se voi olla kapinaa elämän usvaa ja näköalattomuutta kohtaan tai se voi yhtä lailla olla kapinaa pessimismiä vastaan. Myös koronavirus tai siitä johtuva poikkeustilanne voi saada aikaan halun kapinoida. Kapinarunossa on lisäksi mahdollista esittää, miten käsitelty epäkohta voidaan korjata.
Kirjoita kapinaruno ja lähetä se kilpailuun. Osa osallistujista pääsee koronavirustilanteen salliessa esittämään runonsa Stadin työväenkirjallisuuspäivillä Sörnäisissä 20.11.2020. Vaikka tapahtuma peruuntuisi, kilpailun parhaat huomioidaan ja heidän runoistaan kootaan julkaisu. Runojen esittämisestä ja julkaisemisesta ei makseta palkkiota. Kapinarunoiltaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville korvataan matkakustannukset yleisten kulkuneuvojen taksojen mukaisesti sekä maksetaan päiväraha. Jokainen Kapinaruno VI -kirjaan valittu runoilija saa kirjan maksutta.
Lähetä korkeintaan viisi (5) runoa 23.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen kapinaruno (at) gmail.com tai postitse osoitteeseen Työväenkirjaston ystävät ry, Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Kapinaruno”. Liitä runolähetykseesi aina nimesi, kotiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Runojen tulee olla uusia.

RATA–KIRJOITUSKILPAILU on Reuna Kustantamon ja KymiLibri-kirjallisuustapahtuman järjestämä 1.3.–30.9.2020.

Kilpailu kutsuu kirjoittamaan suomenkielistä kaunokirjallista tekstiä, jonka kantavana aiheena, tavalla tai toisella, on rata. Kilpailuteksti voi olla lyhyttä proosaa, pakina, runo, sävellettäväksi sopivat laulun sanat tai vaikka rap-lyriikkaa.
Osallistumisohjeet ja säännöt Reuna Kustantamona sivuilla: https://drive.google.com/file/d/1r-tD9ahKze6l-BHZWKX3trXeC3vIPGHQ/view

SUKUTARINAKILPAILU on Suomen Sukuseuran kirjoituskilpailu, jossa etsitään henkilöiden tai perheiden vaiheisiin liittyviä tarinoita. Kilpailussa etsitään erityisesti tarinoita, jotka pohjautuvat asiakirjoihin, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin. Kilpailuaika 30.9.2020 saakka. Lisätietoja https://www.genealogia.fi/sukutarina-kilpailu

TAAJUUS Z on WSOY:n nuortenromaanikilpailu, jossa etsitään ajankohtaisia ja tuoreita näkökulmia nuoruuteen. Kilpailussa etsitään erityisesti tarinoita, joissa käsitellään aiheiltaan monipuolisesti eri kulttuuritaustoista tulevia tai sukupuoli-identiteettejä edustavia nuoria. Kilpailuaikaa vuoden loppuun, lisätietoja https://www.wsoy.fi/taajuusz

Vestäjien julkaisuja ja nettisivuja

Vestäjien nettisivuille on koottu tietoja Vestäjien jäsenten julkaisuista: https://www.vestajat.fi/julkaisut/ . Onko Sinulla julkaisuja listaan lisättäväksi? Lähetä julkaisun tiedot sähköpostiin vestajat@gmail.com tai kirsipe@hotmail.fi .

Myös jäsenten nettisivuja ja blogeja löydät kätevästi Vestäjien nettisivulta, https://www.vestajat.fi/jasenten_sivuja/ . Em. sähköpostiosoitteisiin voit vinkata omat sivusi mukaan.

Terveyttä, lukemisen ja kirjoittamisen iloa
sekä lempeitä syyssäitä toivotellen

Vestäjät ry hallitus
vestajat@gmail.com
www.vestajat.fi