Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS

VESTÄJÄT RY:N
JÄSENKIRJE LOKAKUU 2020

Onko Sinun runosi tai aforismisi tällä paikalla seuraavassa jäsenkirjeessä..? Lue lisää tämän jäsenkirjeen lopusta.

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä lokakuun jäsenkirjeessä asiaa mm. kirjallisuustapahtuma Kirjakantista. Ajankohtaisia kuulumisia päivitetään myös Vestäjien Facebook-sivuille ja www.vestajat.fi -kotisivuille.

Kirjakantti 2020, Rajoilla

Kirjakantin ohjelman vahvistaminen ja julkistaminen on tänä syksynä venynyt poikkeuksellisen myöhäiseksi koronavirus-tilanteen vuoksi. Iloksemme voimme nyt kertoa, että kirjallisuustapahtuma Kirjakantti järjestetään pe 20.11. – la 21.11. teemalla Rajoilla. Tilaisuudet järjestetään pääasiassa Kuopion kaupunginkirjaston uusituissa tiloissa.

Tämän hetken viranomaisohjeistuksen mukaan marraskuussa voidaan Kuopiossa järjestää yleisötilaisuuksia, joissa on rajoitettu osallistujamäärä, riittävät turvavälit ja hygienia. Koska kaikki eivät mahdu paikan päälle, Kirjakantin ohjelma striimataan suorana nettilähetyksenä seurattavaksi.

Perjantaina 20.11. Kirjakantin avajaisissa julkistetaan tämän vuoden Martti Merenmaa -stipendin saaja ja Savonia-palkintoehdokkaat sekä kuullaan viime vuoden Savonia-voittaja Juha-Pekka Koskisen mietteitä.

Lauantaina kuultavina mm. kirjailijat Riitta Kylänpää, Kjell Westö, Linda Huhtinen, JP Koskinen ja Anne Leinonen. Vestäjien paneelikeskustelussa pohjoissavolaisten kirjailijoiden tiukkaa sananvaihtoa aiheesta Missä menee raja? Illalla lavarunoutta ravintola Maljassa. Lasten ja nuorten Kirjakantissa mm. kirjailijahaastatteluja, etätyöpajoja ja Kirja Astuu Ulos Kansistaan -tila kaupunginkirjastolla.

Kirjakantin ohjelma päivittyy marraskuun alussa Kirjakantin omille nettisivuille osoitteessa https://kirjakantti.fi/

Huom: Marraskuun jäsenkirje ilmestyy maanantaina 16.11. Kirjeessä mukana ajantasainen tieto Kirjakantin ohjelmasta ja ohjeet etänä järjestettävien tapahtumien seuraamiseen.

Ajankohtaisia kirjoituskilpailuja

TAAJUUS Z on WSOY:n nuortenromaanikilpailu, jossa etsitään ajankohtaisia ja tuoreita näkökulmia nuoruuteen. Kilpailussa etsitään erityisesti tarinoita, joissa käsitellään aiheiltaan monipuolisesti eri kulttuuritaustoista tulevia tai sukupuoli-identiteettejä edustavia nuoria. Kilpailuaikaa vuoden 2020 loppuun, lisätietoja https://www.wsoy.fi/taajuusz

Kouvolan Dekkaripäivien novellikilpailu vuodelle 2021 on avattu otsikolla Näkymätön vihollinen. Kilpailuaikaa on 31.1.2021 saakka. Lisätietoja http://www.dekkaripaivat.fi/node/948

Aitostory -kirjoituskilpailussa etsitään viihdyttäviä ja kiinnostavia tarinoita erityisestä ääni- ja e-kirjoja sekä elokuvia ja tv-sarjoja ajatellen. Kilpailuun ei lähetetä kokonaista käsikirjoitusta, vaan logline, 1 – 2 sivun synopsis ja n 40 liuskan näyte. Deadline on 13.2.2021. Lisätietoja https://www.aitomedia.fi/single-post/aito-media-ja-storytel-yhteistyossa-aitostory-kirjoituskilpailu-alkaa-tanaan

Vestäjien julkaisuja ja nettisivuja

Vestäjien nettisivuille on koottu tietoja Vestäjien jäsenten julkaisuista: https://www.vestajat.fi/julkaisut/ . Onko Sinulla julkaisuja listaan lisättäväksi? Lähetä julkaisun tiedot sähköpostiin vestajat@gmail.com tai kirsipe@hotmail.fi .

Kirjoittajapajojen toiminta

Poikkeukselliset olot vaikuttavat myös kirjoittajapajojen toimintaan. Niiden toiminnasta päivitettyä tietoa Vestäjien nettisivuilla www.vestajat.fi/tapahtumat

Long Playn iltakurssi romaanin kirjoittamisesta

Journalismin monitoimija Long Play järjestää kirjoittamisen iltakouluja. Tiistaina 10. marraskuuta iltakoulua otsikolla Pöytälaatikkoteksti päätökseen. Opettajina toimivat kirjailija Marjo Niemi, kustannustoimittaja Samuli Knuuti, kirjailija Sofi Oksanen ja tietokirjailija Lottaliina Pokkinen. 

Koulutus sopii kaikille, jotka kirjoittavat pöytälaatikkoon ja haluavat saada käsikirjoituksen valmiiksi. Etäkoulutuksen tallenne on maksullinen, lisätietoja https://www.longplay.fi/iltakoulu

Jäsenkirjeen aloittava runo tai aforismi

Jäsenkirjeen alussa julkaistaan vastedes Vestäjien jäsenen kirjoittama runo tai aforismi – voisiko jo marraskuun jäsenkirjeen aloitusteksti olla Sinun?

Lähetä sähköpostiin vestajat@gmail.com enintään 15 riviä (säettä) pitkä itse kirjoittamasi runo tai aforismi viimeistään su 15.11. Julkaistava runo/aforismi arvotaan aina määräaikaan mennessä saapuneiden kesken ja seuraavaan jäsenkirjeeseen pyydetään taas uusia runo/aforismilähetyksiä.

Teksti julkaistaan Vestäjien jäsenkirjeessä, mahdolliseen muuhun käyttöön pyydetään erikseen lupa. Tekstin mukana julkaistaan tekijän nimi tai kirjoittajan niin halutessa nimimerkki. Julkaisemisesta ei makseta korvausta.

Terveyttä, lukemisen ja kirjoittamisen iloa toivotellen

Vestäjät ry hallitus

vestajat@gmail.com

www.vestajat.fi