Jäsentiedote

POHJOIS-SAVON KIRJALLINEN YHDISTYS

VESTÄJÄT RY:N JÄSENKIRJE SYYSKUU 2019

Syksyn keltaan ja syksyn kultaan
maat kuin juhlaan puetut on.
Pihlajat niinkuin tuliset soihdut
välkkyvät ilmain kuultohon.                          Lauri Pohjanpään runosta Syksyllä

Hyvä Vestäjien jäsen

Tässä jäsenkirjeessä on huomioita Vestäjien syksyn toiminnasta ja tapahtumista. jäsenkirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa, ajankohtaiset kuulumisia päivitetään Vestäjien Facebook-sivuille ja www.vestajat.fi -kotisivulle.

Spefi-paja, proosapaja, runopaja ja elämätarinapaja syksyllä 2019

Spefi-paja, spekulatiivisen fiktion paja on aivan uusi syksyllä 2019 alkava ryhmä. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan spefiä ja haluat tavata samanhenkistä porukkaa rennossa ilmapiirissä, ota yhteyttä olenbluu@gmail.com .

Proosapajat keskiviikkoisin 25.9., 30.10., 27.11. ja,11.12. klo 16.30-18.30 Snellman-kesäyliopiston tiloissa osoitteessa Haapaniemenkatu 40 C 1. Lisätietoja Marjo Kaikkonen, marjo.kaikkonen@hotmail.fi                                           Proosapajaryhmä on toistaiseksi täynnä.

Runopajat keskiviikkoisin 11.9., 16.10., 13.11. ja 11.12. klo 16.30-18.30 Snellman-kesäyliopistolla Haapaniemenkatu 40 C 1 luokkatilassa Saima. Lisätietoja kirsi-marja (at) myohanen.net

Elämätarinapajassa Sinulta ei vaadita muuta kuin innostusta kirjoittaa elämäsi tarinaa tai tarinoita elämästäsi. Elämätarinapaja kokoontuu torstaisin klo 16.30 – 18.30 osoitteessa Niiralankatu 15 (Turo-talo), katutaso, kerhohuoneisto. Tapaamispäivät ovat 5.9., 26.9., 17.10., 14.11. ja 12.12. Pajan vetäjän Leena Jokimaan tavoitat puh. 0400-402 496 tai leena(at)jokimaa.fi

Osallistuminen työpajoihin on Vestäjien jäsenille maksutonta, mutta ei-jäseniltä peritään osallistumismaksu 5 € / kerta tilavuokrien kattamiseksi. Poikkeuksena spefipiiri, joka on hengailuluontoinen, eikä varsinainen työpaja.

Vestäjät-klubi

Vestäjien jäsenet ovat kaivanneet jäseniltoja, joissa jäsenet tapaisivat toisiaan, kirjallisen keskustelun merkeissä. Ilolla ilmoitettakoon, että Vestäjät-klubi käynnistyy Kuopion ravintola Amarillossa osoitteessa Kirjastokatu 10 keskiviikkona 18.9.2019 klo 17.30 alkaen. Ideana on kokoontua kerran kuussa rupattelemaan kirjoittamisesta ja maailman menosta yleensä. Tervetulleita ovat myös valmistellut teemat ja esiintyjät. Ensimmäisenä klubi-iltana keskustellaan juuri toiveista ja mahdollisuuksista tulevissa klubeissa. Kahvia/juomaa/ruokaa voi tilata omakustanteisesti. Ravintolasta löytyy myös jotain makeaa tai jotain pientä suolaista nautittavaksi. Seuraavat kokoontumiset aina kuukauden toiseksi viimeisellä viikolla keskiviikkoisin, syksyllä 2019 päivinä 23.10. ja 20.11.

Minna Canth -juhlavuoden Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma

Vestäjät on usean vuoden tauon jälkeen vetovastuussa kuopiolaisten omassa Kirjakantti-kirjallisuustapahtumassa 14. – 17.11.2019. Tämän vuoden teema liittyy Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuoteen. Kirjakantin ohjelma julkaistaan lokakuun alussa.

Kirjailijayhdistysten talvipäivät lähestyvät!

On Vestäjien vuoro pitää Suomen kirjailijaliiton kirjailijayhdistysten vuosittaiset talvipäivät vuonna 2020.  Kirjailijaverkoston talvipäivät ovat kansallinen vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa ympäri Suomea toimivat kirjailijayhdistykset ja niiden jäsenet pääsevät tapaamaan ja verkostoitumaan. Nyt Talvipäivä 2020 -työryhmä tarvitsee uusia apukäsiä järjestelyissä.

Talvipäivät järjestetään Kuopiossa  maaliskuussa 2020. Päiviä varten Vestäjillä on oma talvipäivätyöryhmä, johon kuuluu jäseniä sekä hallituksesta että sen ulkopuolelta, mutta lisäkäsiä tarvitaan aina, varsinkin lähempänä ajankohtaa. Itse tapahtuma on Kuopion kaupungintalolla ja kirjastolla 20. – 22.3.2020, mutta järjestelyt vaativat työvoimaa jo ennen tapahtumaa. Tule siis mukaan järjestämään talvipäiviä, niin saadaan loistavat päivät järjestettyä omille jäsenille ja kaikille vieraille ympäri Suomea.

Ohjelmaluonnos julkaistaan myöhemmin, mutta paikalla tulee olemaan mielenkiintoisia puhujavieraita, keskusteluita sekä tapaamisia eri puolilta Suomea saapuvien kirjailija- ja kirjoittajayhdistysten kanssa.

Ota yhteyttä joko frickeon@gmail.com tai soljakrapu@gmail.com jos haluat tulla mukaan järjestelyihin. Laita sähköpostin aiheeksi “Talvipäivät 2020”.

Solja Krapu-Kalliosta lavarunouden Suomen mestari

Solja Krapu-Kallio voitti elokuussa Poetry Slamin eli lavarunouden Suomen mestaruuden Helsingissä. Solja on tiettävästi maailman ensimmäinen mestari, jolla on mestaruus kahdesta eri maasta: hän on voittanut Ruotsin parhaan lavarunoilijan tittelin kaksi kertaa. Onnittelut Solja!

Vestäjien uus sähköpostiosoite

Vanha dnainternet-sähköposti on jäänyt pois käytöstä, uusi Vestäjien sähköposti on vestajat@gmail.com .

Lempeää syysaikaa ja hiljalleen pimeneviä iltoja toivottaa

Vestäjät ry

vestajat@gmail.com

www.vestajat.fi